TRX + Girje + Teretana Fitness Step

Grupa TRX + Girje + Teretana

Utorak 19:00 - 20:00
Četvrtak 20:30 - 21:30

Girje

Girja ili kettlebell je tradicionalan ruski uteg koji izgleda kao kugla s ručkom. Vježbanje girjama potiče još iz 1700. god. Ondašnji seljaci su koristili girje kako bi povećali izdržljivost u svakodnevnim poslovima i kako su postajali sve jači, svoju snagu i izdržljivost su prikazivali na lokalnim festivalima. Zadnjih nekoliko godina (desetljeća) trening girjama populariziran je od strane ruske vojske i ruskih specijalnih jedinice koje su poznate po svojoj izdržljivosti i snazi. Od dimenzija snage najviše se utječe na eksplozivnost ali i istovremeno se podiže razina aerobnog kapaciteta te povećava fleksibilnost zbog specifičnog načina vježbanja. Standardne težine girji kreću se po 4 kg (8kg, 12 kg, 16kg, 20kg, 24 kg, 28 kg i 32kg). Postoji rekreacijski i natjecateljski režim vježbanja. Rekreacijski oblik vježbanja idealan je za sagorijevanje masnog tkiva i poboljšanje posture tijela dok natjecateljski režim vježbanja karakterizira visoki nivo mišićne i snažne izdržljivosti.

TRX

TRX (Total Resistance eXercise) je rekvizit koji omogućava izvođenje stotina vježbi u kojima se savladava težina vlastitog tijela, odnosno gravitacijska sila i razvija se snaga, izdržljivost, fleksibilnost, ravnoteža i koordinacija. Pristupačan je za korištenje svim dobnim skupinama i to u području rekreacije, vrhunskog sporta, kondicijske pripreme i rehabilitacije. Trening se jos naziva i suspenzijski jer je jedan dio tijela poduprt točkom na TRX-u dok je drugi dio tijela na tlu. Opterećenje se povećava mijenjanjem kuta tijela u odnosu na tlo. Također se može raditi i s vanjskim opterećenjem.

TRX + Girje

Girje i TRX u kombinaciji daju idealnu formulu za razvoj svih dimenzija snage, motoričkih i funkcionalnih sposobnosti a vizualni rezultat toga je transformacija tijela koju karakterizira smanjenje potkožnog masnog tkiva i povećanje mišićne mase te pravilno držanje tijela.

Prijavi se u grupu!

Pošalji nam e-mail prijave u grupu, a mi ćemo se potruditi odgovoriti u najkraćem roku.